Foredrag og temadage


Som noget særligt kan vi tilbyde foredrag og temadage om Afghanistan.

Foredragene vil blive afholdt af etnograf Jens Kjær Jensen, der har udarbejdet denne portal. Han har været i Afghanistan flere gange, hvor han blandt andet har lavet filmen Den Italienske Læge (2007).  Filmen handler om rehabilitering af mineofre i Afghanistan og har vundet en lang række priser.

Under foredragene vil der løbende blive vist billeder og korte filmklip som tager udgangspunkt i Jens’s personlige oplevelser i landet. Demokrati, hverdagsliv, Taliban og det danske engagement i landet er nogle af de temaer der vil blive berørt, og eleverne vil løbende have mulighed for at komme til orde med spørgsmål eller kommentarer

Herudover vil der være forskellige aktiviteter, eleverne vil blandt andet få mulighed for at prøve en burka og under temadagene vil der være et rollespil hvor eleverne selv skal flygte.

Temadagene bliver afholdt af Jens og Tahir Bakhtiary, der flygtede fra Afghanistan under Taliban og nu bor i Danmark. Tahir fortæller om livet i Afghanistan, den dramatiske flugt fra Taliban og om den første tid i Danmark. Det gør stort indtryk på de fleste elever.

Priser:

2500 kr. pr. foredrag plus transport.

6500 kr. pr. temadag plus transport.

Særligt tilbud til 7. til 10. klassetrin

Som noget særligt kan vi, pga. økonomisk støtte fra Udenrigsministeriet, tilbyde et begrænset antal foredrag og temadage til reducerede priser for 7.-10. klassetrin. For denne målgruppe vil skolernes egenbetaling vil være:

1000 kr. pr. foredrag plus transport.

3500 kr. pr. temadag plus transport.

Henvendelse vedrørende foredrag og temadage kan rettes til Jens Jensen på mail: jenzemand@yahoo.dk. Mobil: 51724649.

 

Her er hvad elever og deres lærer på Eriksminde Efterskole sagde efter en temadag om Afghanistan:

“Det er enormt fedt, at høre historier og fortællinger fra Afghanistan, som fortæller en anden historie end den man får fra medierne”.Alma 16 år

Man lærer meget bedre, når der er forskellige undervisningsformer, som Jens og Tahir havde.Victor, 17 år

Det var fedt med fedt på.Anton 16 år
“Meget lærerigt og spændende med så forskellige vinkler på Afghanistan”.Clara 15 år
”Vi havde en rigtig god og meget lærerig i dag sammen med Jens og Tahir. Det var virkelig godt! Masser af viden til en meget nuanceret forståelse af Afghanistan, serveret fremragende af de to herrer garneret med personlige oplevelser og erfaringer. Eleverne var vilde med det”Søren Kristensen, forstander på Eriksminde Efterskole.

Tahir, i den gule fodboldtrøje, flygtede fra Afghanistan under Taliban og bor nu i Danmark. Under temadagene vil han fortælle sin personlige historie om livet i Afghanistan, flugten og den første tid i Danmark. Foto: Tahir Bakhtiary (selvudløser) 2013