Om os


I oktober 2014 åbnede Moesgaard Museum ved Aarhus en helt ny og unik udstillingsbygning tegnet af Henning Larsen Architects.

Gennem betagende arkitektur og nytænkende formidling vil det nye museum give publikum en kulturhistorisk museumsoplevelse i verdensklasse. Vi vil sætte mennesket og den gode historie i centrum, inddrager nye virkemidler og give plads til indlevelse, eftertænksomhed og diskussion.

Det samme er ambitionen med denne webportal.

Moesgaard Museums Etnografiske Samlinger råder over enorme mængder historisk materiale fra Afghanistan, som vi her på siden gør tilgængeligt og sætter ind i en nutidig sammenhæng. Dermed håber vi at skabe et mere nuanceret billede af et land, som mange danskere udelukkende forbinder med krig og konflikt. Vi vil gerne vise, at Afghanistan er meget mere end det, ved at give afghanerne selv en stemme og se deres samfund i et større historisk, kulturelt og samfundsmæssigt perspektiv.

Har du spørgsmål eller kommentarer til siden er du meget velkommen til at kontakte os her

Det nye Moesgaard Museum. Foto: Rógvi N. Johansen

Det nye Moesgaard Museum. Foto: Rógvi N. Johansen